Miért olyan divatos a chia mag vásárlás?

Chia mag vásárlás

Fontos, hogy az étkezések során megfelelő mennyiségű rostot is bevigyünk a szervezetünkbe, ezért egyre többen fogyasztanak chia magot. Azonban, a chia mag vásárlás fellendülése nemcsak ennek köszönhető.

Bár tény, hogy igen gazdag rostokban, de sokkal jelentősebb a magas Omega-3 és Omega-6 zsírsav tartalma. Csak nagyon kevés növényi tápanyagban találhatóak meg ezek az esszenciális zsírsavak, így érdemes kihasználni minden természetes forrást.

A chia mag vásárlás csak az utóbbi években lett divatos, holott egyes területeken már évezredek óta ismerik. Az azték zsályaként is ismert növény fontos alapélelmiszer volt Peru területén, már a hódítók érkezése előtt is. Fontos energiaforrás volt már abban az időben.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a feljegyzések szerint, a hírvivők egy marék chia maggal a zsebükben indultak útnak, hogy legyen energiájuk a hosszabb távok megtételére. A chia mag vásárlás ma már egyszerű feladat, hiszen minden nagyobb élelmiszerüzletben megtalálható ez a termék és az interneten is megrendelhető.