Mit érdemes tudnod, mielőtt hullámlemezzel feded be a tetőd?

hullámlemez

Hullámlemez

Egy háznál mindig szükség van melléképületekre is, ahol a kerti gépek, különböző, ritkán használt tárgyaknak, bútoroknak biztosítanak helyet. Ha most tervezed az építést, akkor nyilván felmerül a kérdés, hogy milyen anyagot használj például tetőfedésre, ami hosszú élettartamú, könnyen felszerelhető és költséghatékony megoldás. Erre is kiváló választás a hullámlemez.

Döntés előtt azonban érdemes tájékozódnod az anyag minden tulajdonságáról. Voltaképpen, a hullámlemez a trapézlemez egyik fajtája, viszont annál sokkal lágyabb megjelenéssel bír. A vastagsága általában 0,4-0,75 mm, cinkkel felületkezelt acéllemezből készítik. Az acéllemez egyik oldalát műanyag bevonattal is ellátják a gyártók, mert így sokkal jobban ellenáll az időjárási körülményeknek.

Ipari, mezőgazdasági, de még lakóépületek tetőfedésére is alkalmas a hullámlemez. A melléképületek felújításánál szintén nagy hasznát lehet venni. Fontos felhasználási területe a régi, elavult palatetők kiváltása. Ismeretes, hogy a hagyományos hullámpala az egészségre rendkívül káros azbesztet tartalmaz, aminek pora nemcsak a palatető bontásakor, de annak folyamatos elöregedése során is a levegőbe kerül, ezáltal károsítva a környezetében élők tüdejét.

Azonban a hullámlemez bármelyik típusa, legyen szó acél, műanyag vagy bitumenes változatról, tökéletes helyettesítője lehet a hullámpala tetőnek. Ez egyáltalán nem káros az egészségre és pozitív tulajdonságai között említhető meg, hogy könnyebb, esztétikusabb, mint a klasszikus palatető.

Költséghatékony megoldás a hullámlemez

Bármit építünk, az biztosan kiüríti a pénztárcánkat, ezért jól jön egy viszonylag olcsó megoldás, legalább a tetőfedés tekintetében. Ha hullámlemezt választasz erre a célra, akkor lényegesen kevesebb pénzt kell majd kiadnod, mintha a hagyományos, mostanra már drágább anyagokból végeznéd el a tetőfedést. Időtálló megoldást jelent és garantáltan nem fog néhány év múlva sor kerülni a hullámlemez cseréjére.

Felülete nehezen szennyeződik, ugyanakkor könnyen tisztítható szükség esetén. De erre nagyon ritkán van szükség, általában elegendő az eső a tisztításához. Könnyen felszerelhető a hullámlemez bármilyen szerkezetre és meg sem terheli azt, mivel kicsi súllyal rendelkezik. Az anyaga teljes mértékben újrahasznosítható, így környezetbarátnak nevezhető.

A kívánt méretben lehet megrendelni, ennek a lehetőségnek köszönhetően, kevés vagy semmi hulladék nem keletkezik. A Pascal trapézlemez nevű gyártótól érdemes megrendelned az építkezéshez szükséges hullámlemezt, ahol rendkívül korrekt, gyártói áron juthatsz hozzá, nem mellesleg, rengeteg szín közül választhatsz. Bár az árak színek szerint változnak, a hullámlemezért fizetendő összeg 1690-3790 Ft+ÁFA/m2.

Az aceltrapezlemez.hu weboldalon minden szükséges információt elolvashatsz a termékről, valamint megtalálod a cég elérhetőségeit is, így könnyen felveheted a kapcsolatot. A megrendelés menete sem bonyolult, a hullámlemez kiszállítása pedig rövid időn belül, kedvező áron megtörténik. A cég az ország minden részére vállal kiszállítást.