Egészség

Derékfájás: milyen orvoshoz forduljak?

A derékfájás vagy alsó hátfájás gyakori egészségügyi probléma, amely sok embert érint életében legalább egyszer. Ennek a fájdalmas állapotnak számos oka lehet, ideértve a rossz testtartást, izomgyengeséget, izomhúzódást vagy sérülést, gerincproblémákat és még számos más tényezőt.

Sokan a derékfájás enyhítése és megelőzése érdekében fordulnak gyógytornászhoz, és megfelelően irányított terápiával jelentős javulást tapasztalhatnak. A derékfájás kezelésében a gyógytorna gyakorlatok is sokat segíthetnek. A gyógytornászok személyre szabott terápiát kínálnak, amely a betegség okainak és a páciens egyedi igényeinek figyelembevételével készül. Continue reading

Igen népszerűek a különleges gyümölcsök

különleges gyümölcsök

Különleges gyümölcsök

Azt mondják, hogy naponta egy alma az orvost távol tartja, de természetesen az összes gyümölcs rendkívül egészséges. Napjainkban a zöldségüzletek, piacosok különleges gyümölcsök forgalmazásával is foglalkoznak, ami azért nagyon jó, mert lehetőségünk nyílik citrusok, trópusi termékek megvásárlására.

Ugyanakkor az internetről is be lehet ezeket szerezni, hiszen vannak webáruházak, amelyeknek a virtuális polcain szerepelnek a különleges gyümölcsök. Ezeknek csakúgy, mint az itthon megtermett fajtáknak, megvannak a maguk jótékony hatásai a szervezetre. Nem véletlenül népszerűek Magyarországon is, hiszen amellett, hogy ízletesek, még rendkívül egészségesek is. Continue reading

Spirulina méregtelenítő kúra

Spirulina

Spirulina

Manapság rengeteg olyan organikus szervezet létezéséről tudunk, ami kifejezetten jótékony hatással bír az emberi szervezetre nézve. Az egyik ilyen például a WHO, vagyis az Egészségügyi Világszervezet által „szuperélelmiszerként” is számon tartott növény, a spirulina, ami a jótékony befolyását már számos laborban bebizonyította. Nem véletlen tehát, hogy egyre elterjedtebbnek számít a spirulina alga és a belőle készült termékek fogyasztása. A jó hír, hogy a spriulina tabletta már hazánkban is elérhető.
Continue reading

A szaunázás számos előnnyel bír

Szaunázás

A fiatalok körében rendkívül népszerű a tevékenység. A szaunázás társasági életformának is nevezhető, hiszen összehozza a barátokat és a rokonokat. Az egész család jól érezheti magát egy efféle program során.

A hirtelen nagy meleg által felhevül az egész test és izzadni kezd. Ilyenkor nagyon sok víz távozik a bőrön keresztül, amit pótolni kell. Erre a dologra mindenképp figyelni kell annak érdekében, hogy az anyagcsere folyamatok megfelelően játszódjanak le.

Continue reading

A spirulina shop fő terméke az alga

A spirulina shop fő terméke az alga

A spirulina shop fő terméke az alga

Szeretne tapasztalni valamilyen érdemi változást a szervezetében, az egészségi állapotában? Látogasson el a spirulina shop weboldalára, ahol a spirulina alga különleges hatásairól olvashat! A spirulina tabletta egy nagydózisú multivitamin, ami tele van klorofillal, karotinoidokkal, fehérjékkel, aminosavakkal. A spirulina hatása rendkívül szerteágazó. Méregtelenítésre és nehézfém kivezetésre is tökéletesen alkalmazható, de ha komplex képet szeretne kapni a bio spirulina jótékony erejéről, akkor mindenképpen a spirulina shop honlapján leli meg a kérdéseire a válaszokat.
Continue reading

A tiszta méhpempő tápanyagokban gazdag

A tiszta méhpempő tápanyagokban gazdag

A tiszta méhpempő tápanyagokban gazdag

Egy összetett anyag, ami a dolgozó méhek garatmirigy váladéka. A tiszta méhpempő 17 aminosavat foglal magába, amiből 8 esszenciális. Ebben a formában teljesen természetes, így minden létfontosságú tápanyagot tartalmaz. A régi hiedelem és az emberek szerint a hosszú élet titka. A friss méhpempő napi rendszerességgel való fogyasztása tökéletes lehet a terhesség elősegítésére. Olyan vitaminok, ásványi anyagok, illetve nyomelemek találhatóak meg benne, amelyek a szervezetet teljes mértékben fel tudják tölteni.
Continue reading

A datolya szerepe az egészségmegőrzésben

Szárított datolya

A gyümölcsökkel változatosabbá tehetjük az étrendünket, ráadásul az egészséges életmód követésében is segítenek, hiszen úgy élvezhetjük az édes ízeket, hogy közben nem terheljük a szervezetünket mesterséges anyagokkal. Ugyanakkor, egyes fajták előnyei nem merülnek ki ennyiben.

Például a datolya is számos pozitív fiziológiai hatással bír, energiával tölt fel, segít az emésztésben, természetes vasforrás, remekül beválik másnaposság ellen és a szív egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik. Tehát a datolya nem csupán a finom íze és az édességekkel szembeni előnyei miatt jó, ha az étrendünk részét képezi, hanem még számos ok szól amellett, hogy rendszeresen fogyasszuk. Continue reading

Igazán kivételes a protein chips

Protein chips

Az ember gyakran nem képes parancsolni a szemének, valamint a hasának és olyan ételeket is elfogyaszt, amelyekről jól tudja, hogy nem feltétlenül szolgálja az egészségét. Szerencsére az igényre megjelenő kínálat jóvoltából, már könnyedén elérhető a protein chips, ami sokkal előnyösebb a hagyományos társainál. Kifejezetten olyan összetevőket használtak fel a gyártása során, amelyek a szervezetet segítik a hasznosításban. Continue reading

Stria elleni krém a ragyogó bőrért

Stria elleni krém

Leginkább női problémák a striák, habár előfordulnak a férfiaknál is. Megjelenésének okai között említhető a serdülőkor, a hormonális változások, a testtömeg gyors változásai, amelyek a bőr elvékonyodását, rugalmasságának elveszítését és a striák megjelenését eredményezik.

Azonban a gondok jelentősen enyhíthetőek a stria elleni krém használatával, ami a terhes nőknek is ajánlott. Ugyanis a bőr területe számottevően nő a terhesség alatt és szükség van a megfelelő ápolásra annak érdekében, hogy megőrizze a rugalmasságát. Continue reading

Páramentesítő berendezés a penész ellen

Páramentesítő berendezés

Az effajta készülékek alkalmazása különösen ajánlott az olyan helyiségekben, ahol fellelhető a túlzott páratartalom. Az emberi szervezetnek az ideális páratartalom 45-55 százalék között mozog. A páramentesítő berendezés célja, hogy a levegő nedvességtartalmát csökkentse.

Ahol a levegő nedvessége magasabb, azokban a helyiségekben a penészedés már 3 nap alatt megjelenhet. Nagyon fontos kellő figyelmet fordítanunk a párátlanításra, hiszen a tartós vízgőzzel való telítettség ártalmas hatású az emberi szervezetre. Continue reading