Páramentesítő berendezés a penész ellen

Páramentesítő berendezés

Az effajta készülékek alkalmazása különösen ajánlott az olyan helyiségekben, ahol fellelhető a túlzott páratartalom. Az emberi szervezetnek az ideális páratartalom 45-55 százalék között mozog. A páramentesítő berendezés célja, hogy a levegő nedvességtartalmát csökkentse.

Ahol a levegő nedvessége magasabb, azokban a helyiségekben a penészedés már 3 nap alatt megjelenhet. Nagyon fontos kellő figyelmet fordítanunk a párátlanításra, hiszen a tartós vízgőzzel való telítettség ártalmas hatású az emberi szervezetre.

A páramentesítő berendezés használata főként a téli időszakban ajánlott. A penész megjelenésének több oka is lehet, az egyik az alacsony légcsere, a másik pedig a hőszigetelés. A páralecsapódás főként a hideg területeken jelentkezik és itt a hőszigetelés hiányossága elég könnyen kiütközik.

A modern és jól záródó ablakok is gondot okozhatnak, hiszen ha nagyon légmentessé tesszük a lakást, azzal előidézhetjük a gombák megjelenését. A páramentesítő berendezés egy ventilátor segítségével szívja magába a nedvességet.