Hogyan tudod kiválasztani az igényeidnek megfelelő bankkártya terminált?

minőségi bankkártya terminál

Minőségi bankkártya terminál

A bankkártya terminálok kiválasztása olyan döntés, ami jelentős hatással van egy üzlet életére, azon belül pedig az ügyfélélményére is. A készpénzmentes fizetések növekvő trendje és a különböző vásárlói igények miatt fontos, hogy a választott POS terminál megfeleljen a vállalkozás specifikus szükségleteinek.

Ezért is érdemes időt szánni egy minőségi bankkártya terminál kiválasztására. A megfelelő eszköz nemcsak a tranzakciók gyors és biztonságos lebonyolítását teszi lehetővé, hanem hozzájárul a cég hírnevének és ügyfél elégedettségének növeléséhez is. Íme, néhány szempont és tipp, hogy miként válassz a különféle POS terminálok közül!

Ismerd meg a POS terminálok típusait!

Hagyományos POS terminálok: Ezek az eszközök általában fizikai kábelekkel csatlakoznak a pénztárgéphez vagy számítógéphez. Ideálisak nagyobb forgalmú kiskereskedelmi üzleteknek, ahol a tranzakciók gyorsasága és a megbízhatóság kulcsfontosságú.

Mobil POS terminálok (mPOS): Ezek a készülékek mobil eszközökön, például okostelefonokon és tableteken működnek, lehetővé téve, hogy bárhol kezeljenek tranzakciókat. Kiválóan alkalmasak rendezvényeken való értékesítésre, piacokra vagy kiszállítás esetén.

Virtuális POS terminálok: Egy szoftveralapú megoldás, ami lehetővé teszi a kereskedőknek, hogy internetes tranzakciókat kezeljenek anélkül, hogy fizikai eszközre lenne szükségük. Ideális online áruházaknak vagy olyan szolgáltatások esetében, ahol a fizetés telefonon keresztül történik.

Fontold meg a vállalkozásod igényeit!

Forgalom és tranzakciók típusa

Mekkora a napi tranzakciók száma? Milyen típusú fizetéseket kell kezelni (érintésmentes, chip és PIN, csíkolvasás)?

Mozgás szabadsága

Szükséged van a tranzakciók bárhol történő kezelésére, például egy kiszolgálóhelyen, vagy mindig fix pultnál történik az értékesítés?

Integráció

Fontos, hogy a kiválasztott terminál integrálható legyen a meglévő számlázó, készletkezelő vagy egyéb üzleti rendszerekkel.

Költségvetés

Mennyit tudsz és szeretnél költeni a terminálra és annak üzemeltetésére? Ne felejtsd el figyelembe venni a tranzakciós díjakat és a szoftverfrissítések költségeit sem!

Mérlegeld a funkciókat és a támogatást!

Biztonság

Győződj meg róla, hogy a választott terminál megfelel a legújabb biztonsági előírásoknak, mint például a PCI DSS-nek!

Felhasználóbarát interface

A könnyen kezelhető felület gyorsítja a betanulást és javítja az ügyfélélményt.

Ügyfélszolgálat és technikai támogatás

Válassz olyan szolgáltatót, ami gyors és megbízható támogatást nyújt, hogy minimalizáld az esetleges leállásokat!

Jövőbiztosság

Tudd meg, hogy a terminál képes-e kezelni a jövőbeli technológiai fejlődéseket és a változó ügyfél-igényeket!

Gombos vagy érintőképernyős

Mivel a terminálok kínálata igen magas, ezért megtalálhatod közöttük a hagyományos gombos kiviteleket, de dönthetsz a teljesen digitális érintőképernyős megoldások mellett is. Amennyiben gyakran kell kesztyűben dolgozni, akkor érdemes lehet a manuális értékbevitelt választani a gombokkal.

Vásárlás vagy bérlés a jobb?

Amennyiben sikerült megtalálnod a tökélete típust és szolgáltatót, akkor már csak a beszerzés marad hátra. A vásárlás remek opció, de egyszerre nagyobb költséget jelent és meghibásodás esetén mindig fizetni kell a szerelésért. Ellenben, a bérlés ideje alatt, a hardver és szoftver javítások is ingyenesek.