A datolya szerepe az egészségmegőrzésben

Szárított datolya

A gyümölcsökkel változatosabbá tehetjük az étrendünket, ráadásul az egészséges életmód követésében is segítenek, hiszen úgy élvezhetjük az édes ízeket, hogy közben nem terheljük a szervezetünket mesterséges anyagokkal. Ugyanakkor, egyes fajták előnyei nem merülnek ki ennyiben.

Például a datolya is számos pozitív fiziológiai hatással bír, energiával tölt fel, segít az emésztésben, természetes vasforrás, remekül beválik másnaposság ellen és a szív egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik. Tehát a datolya nem csupán a finom íze és az édességekkel szembeni előnyei miatt jó, ha az étrendünk részét képezi, hanem még számos ok szól amellett, hogy rendszeresen fogyasszuk.

Lehet nyersen és szárítva is enni. Utóbbi változatát bárhova magunkkal vihetjük, mert kis helyet foglal és nem nyomódik szét az egész napos rohangálás alatt sem. Így, ha fáradtnak érezzük magunkat vagy jólesne valami finomság, akkor csak elő kell venni egy-két szemet és hamarosan érezhetjük is a pozitív hatásait. A datolya különféle ételeknek is nagyon jó ízt ad, érdemes kísérletezni.