A folsav kismamáknak létfontosságú

Folsav kismamáknak

Fontos szerepe van a vörösvértestek, a fehérvérsejtek, a vérlemezek képzésében, aminek a szervezetre mindenképp szüksége van. A folsav megtalálható a friss zöldségekben és gyümölcsökben egyaránt.

Viszont tabletták formájában könnyebben felszívódik, mint a természetes anyagokból. Szedése különösen ajánlott a várandós kismamáknak, mivel a terhesség korai szakaszában segít, hogy az embrió gerince megfelelően fejlődjön és a velőcsövet lezáró folyamat probléma nélkül menjen végbe.

A vitamin pótlása tehát mindenképp fontos és nem lehet félvállról venni. A folsav másik neve a B9 vagy az M-vitamin, ami vízben oldódik, maximálisan napi 1 mg vihető be a szervezetbe. Hatékony még a daganatos megbetegedések esetében is, mert mérsékeli a vastag- és végbél, az emlő és a hasnyálmirigy, valamint a méhnyak rák kialakulásának a kockázatát.

A terhesség korai szakaszában, a folsav rendszeres szedése enyhíti a hányingert, az émelygést. Ha a szervezetben esetleg hiány lép fel, akkor a fejlődő szervezeteknél rendellenesség is felléphet, ami igen kockázatos.