A zöld vászon fontos eszköze a fotózásnak

Zöld vászon

A fotózás során a háttérnek is fontos szerepe van. Ezért nem mindegy, hol készülnek a képek. A stúdiófotózás előnyei, hogy itt bármilyen hátteret odaillesztetünk a modellek mögé. Ezt könnyen megtehetjük a zöld vászon használatával.

A digitális fényképezés nagy vívmánya ez. A kép elkészítése után, rögtön a kiválasztott háttérrel együtt tekinthetjük meg a felvételt a számítógépen. Így eldönthetjük, hogy tetszik-e a végeredmény vagy sem.

Valójában bármilyen hátteret odailleszthetünk ezzel a módszerrel. Így készíthetünk tengerparti képet is stúdióban, de akár távoli, gyönyörű tájakat is betehetünk háttérnek. A zöld vászon a filmipar számára is fontos, hiszen ott is gyakran alkalmazzák a felvételek készítése során.

A használata igen egyszerű és látványos megoldások születhetnek a segítségével. A zöld vászon megtalálható minden nagyobb fotós felszereléseket forgalmazó szaküzletben. Főleg azokban, ahol stúdió felszereléseket is árusítanak. A Nika fotós webáruház termékei között szintén megtaláljuk ezt a remek terméket.