A kézbáb terápiás hatása

Kézbáb

A bábjáték egy olyan előadás, amelyet kicsik és nagyok egyaránt élvezetesnek találhatnak. Az óvodákban és az iskolákban is igen gyakori az ilyen módon való szórakoztatás, amelyet a gyerekek legnagyobb örömére rendeznek.

A kézbáb az egyik kulcskelléke ennek a műsornak, amelyet bárki könnyedén életre kelthet, a kezeit és az ujjait használván. Rengeteg szülő vásárol ilyen játékszereket a csemetéi számára, hogy az otthonaikban is akkor utazhassanak el velük a mesevilágba, amikor csak szeretnének.

Akárcsak számtalan más társa, a kézbáb is a fejlesztő játékok csoportjába tartozik, hiszen a használata által jelentősen fejleszthetőek a különféle készségek, így pedig játszva lehet tanulni.

Nemcsak a gyerekek fantáziájára van hatással, de a kommunikációjukat is formálja, mivel szívesen adnak elő olyan meséket és történeteket a családtagjaik és barátaik számára, amelyek a saját képzeletük szüleményeként jönnek létre. A frusztrációk feldolgozásában is a lurkók segítségére lehet a kézbáb, akik azon keresztül mesélik el, mi bántja a kis lelküket.