A szauna az immunrendszer barátja

Szauna mindenkinek

A láz a szervezet egyik védekező mechanizmusa a vírusok ellen. A szervezetünk megemeli a testünk hőjét, hogy így pusztítsa el az ártalmas kórokozókat. Miután átvészelünk egy influenzát, utána az immunrendszerünk megerősödik.

Éppen ezt a hatást váltja ki a szervezetünkből a szauna. Elkezdünk izzadni és a méreganyagok így távozni kényszerülnek. A bőrünkön keresztül, a verejtékkel számos baktérium is el fogja hagyni a testünket.

Mivel energiára van szükség, ahhoz, hogy hűteni tudjuk a testünket, ezért beindul a kalóriák égetése, ami segíteni fog a fogyásban. Egy kimerítő torna után kipróbálhatjuk, milyen beülni a szaunába. A fárasztó testmozgás ellenére felfrissülve fogjuk érezni magunkat, hiszen beindul a vérkeringésünk.

A bátrabbak ezután kipróbálhatnak egy hideg zuhanyt is. Ezek a hirtelen hőmérsékletingadozások ellenállóvá fognak tenni. Hogyha hozzászokatjuk a testünket a szauna hatásához, akkor nem kell tartanunk egy hirtelen megfázástól, amikor kilépünk a meleg lakásból a mínuszok közé, mert már ellenállókká váltunk a vírusokkal szemben.