Link, linképítés és egyéb tisztázatlan fogalmak

A linképítés fogalma

Annak ellenére, hogy az internet egyre szélesebb körben használt, és lassan alig akad olyan ember, még az idősebbek között is, aki ne tudná legalább minimális szinten kezelni a számítógépet, rengeteg olyan fogalom van, amit bár naponta hallunk és talán használunk is, mégsem vagyunk tisztában a jelentésével.

Ilyen például a link és a linképítés is. A link tulajdonképpen az az internetes cím, ami egy dokumentum, kép, program vagy egyéb file interneten való elhelyezkedését jelenti. Ha rákattintunk, vagy beírjuk a keresőbe, az adott oldal nyílik meg.

Gyakorlatilag a linkek biztosítják azt, hogy egyik oldalról eljussunk a másikra, ahogy maga az elnevezése is jelzi, ami angolul kapcsolatot jelent. A linképítés célja az, hogy egy oldalra minél több külső link mutasson, vagyis minél többször utaljanak rá, így növelve annak ismertségét, népszerűségét. Bár a Google jelenlegi szabályai nem fogadják el teljes mértékben a linképítés módszerét, mégis fontos része az online marketingnek, és létjogosultsága valószínű, hogy még sokáig megmarad.