Fontos az akku fejlesztése

Sok akku van

Sok akku van

Amióta az emberiség felfedezte az elektromos áramot, azóta azon töri a fejét, hogy milyen módon lehetne azt elraktározni és nem a keletkezési helyén felhasználni. Szerencsére a modern tudomány, már talált hatékony megoldást erre a problémára, amit úgy hívnak akku. Pontosan miről is van szó?

Elegendő felnézni a környékünkön elhúzódó magasfeszültségű kábelekre és máris rájöhetünk a probléma okára. Az áramot különféle módon erőművekben vagy alternatív eszközök segítségével telephelyeken állítják elő. Ezeket aztán szállítják, hogy eljussanak a megfelelő helyre. Az akku feladata az volna, hogy raktározza és akár hosszú időn keresztül biztosítsa a folyamatos ellátást, ott ahol szükség van rá.

Így nem volna szükség hatalmas vezetékrendszerekre, mert a telephelyen egyenesen feltöltenénk a készüléket, majd ebben tárolnánk az akár több hónapra vagy évre elegendő mennyiségű energiát. Sajnos azonban még messze van attól a tudomány, hogy nagyobb rendszereket is el tudjon látni egy akku, így egyelőre csak a telefonok és más eszközök működnek vele.