A fogászat sokat fejlődött az elmúlt években

Kimagasló fogászat

Mint minden más a fogászatban is nagy előrelépéseket tapasztalhattunk az utóbbi időben. Sokkal modernebb eszközökkel dolgozhatnak a fogorvosok és a végeredmény tartós, élethű minden esetben, az új anyagoknak köszönhetően. Ami a pácienseknek talán a legtöbbet számít, azok a fájdalommentes kezelések, amelyek nem is olyan régen még nem voltak lehetségesek.

Valamilyen szinten ugyan csökkentették a fájdalomérzetet a beavatkozás során a régebbi érzéstelenítők, ám sokkal gyengébbnek számítanak a maiakkal szemben. Ennek köszönhetően, megnőtt a fogorvosi rendelők forgalma. Érdekes módon, a legtöbb embert nem az anyagiak fogták vissza, hanem a fájdalomtól való félelem. Ez a téves közhiedelem nagyon negatív hatást fejt ki a társadalomban, mert ezzel sok szülő rossz példát mutat a gyermekének, hogyha azért nem látogatja a fogorvost, mert fáj, amit ott csinálnak vele.

Hogyha elhanyagoljuk a fogakat, amelyek később begyulladnak, akkor fogorvossal vagy anélkül, de elviselhetetlen fájdalmat kell átéljünk nap mint nap, amit nem sokáig lehet bírni. A foggyökérkezelés után a szenvedés elmúlik, sok esetben még magát a fogat is újra lehet építeni, miután kezelésen esett át a fogcsatorna. Eltávolításra kerülnek az erek és a begyulladt idegek, a fog úgymond halott lesz, megszűnik benne a nedvkeringés. Ezért egy korona kerül rá, ami megfelelő védelmet biztosít a későbbiekben. Hogyha mégis ki kell húzni, akkor a modern módszereknek köszönhetően, lehetséges a fogpótlás híddal.

Viszont, ha egymás mellett több is hiányzik, akkor valószínűleg alsó, illetve felső műfogsort fog készíteni a doki. Egy lenyomatvétel után olyan protézist kapunk, amit alig lehet majd megkülönböztetni az eredeti fogaktól. Még a színárnyalat is teljesen megegyező lesz. Egy esztétikus szép mosoly mindennél fontosabb, hiszen ápoltságra utal és mindenkiben jó benyomást kelt. Ezeknek a modern módszereknek köszönhetően, a fogászati beavatkozások mára sokkal egyszerűbbek és fájdalommentesek, még akkor is, hogyha valamilyen szájsebészeti problémáról van szó.