Mikor ideális választás a fix keretes szúnyogháló?

Fix keretes szúnyogháló

A szúnyogháló igen praktikus eszköz a rovarok elleni védelem során. Ha nincs szükség a roló mozgatására, akkor a fix keretes szúnyogháló kitűnő választás. Az üvegszálas anyagnak köszönhetően, nincs szükség a keret eltávolítására, így a téli időszakban is fennmaradhat. Mivel a fix keretes szúnyogháló ellenáll az UV sugárzásnak, így nem jelent problémát a nyári napsütés.

A speciálisan szőtt háló lehetővé teszi a szabad kilátást és nem kell attól sem tartania, hogy nem enged be elég fényt a lakásba. A beszerelése nem túl bonyolult, ugyanakkor fontos tisztába lenni néhány dologgal. A fix keretes szúnyoghálót csak kívülről lehet felcsavarozni az ablak keretére úgy, hogy közben ki kell hajolni az ablakon.

Emiatt a magasan vagy csak nagy nehézségek árán elérhető nyílászárókra nem szerelhető fel. Ahogy a fix keretes szúnyogháló nevében is benne van, nem nyitható, nem mozgatható, így mindenképp oda javasolt felhelyezni, ahol nincs áthaladás. Az ajtókra más megoldásokat szoktunk ajánlani, például a rolós alumínium szúnyoghálót.