Egyszerűen megoldható a télikert fűtése

Télikert fűtése

Amikor odakint az egész tájat 10 centiméteres hó fedi, netán szakad folyamatosan az eső, ezért nem tudunk kilépni, csak álmodozhatunk a kellemes meleg tavaszi, nyári időszakokról, amikor kedvünkre kint tartózkodhattunk. Igazából van egy jó megoldás, amit tehetünk azért, hogy a természetben érezzük magunkat. Egyszerűen létrehozható a terasz télikert, amihez csak megfelelő alapanyagokra és néhány dolgos kézre lesz szükségünk. Természetesen az árak olykor kicsit magasra törnek, de mindez nem számít, ha a végső cél lebeg a szemünk előtt.

Választhattuk a műanyag, alumínium, horgonyzott acél szerkezeti elemek között, ami az átlátható részt illeti, ott pedig az üveg és vastag, ultraviola sugárzás ellenni védelemmel kiegészített polikarbonát lehet a nyerő. A terasz télikert egy plusz helyiségként fog funkcionálni, ahol számos programot lehet szervezni. A szobanövények díjazni fogják a természetes fényt, ami ott éri és ezért ilyenkor is fejlődnek majd szépen.

A terasz télikert bárhonnan nézzük egy megtérülő befektetés, hiszen teljesen más hangulat uralkodik benne, mint bárhol máshol. Természetesen adni kell a részletekre! Itt jön a képbe és kap figyelmet a télikert fűtése. Ezt a feladatot a legtöbb esetben nagyon egyszerűen lehet kivitelezni. Gyakran nincs is szükség külön rendszer kiépítésére, mert bőven elég az a napsugár mennyisége, ami kintről érkezik, mert fellép egy üvegházhatás. A jól szigetelő felületek csapdába ejtik a hőt. Van rá példa, hogy -10 fokos kinti hideg esetén, bent +28 fok volt, természetesen a Napnak hála.

Amennyiben ez nem lenne elég, a télikert fűtése kiegészíthető másféle módon. A központi rendszernek egy hosszabb csöve vagy éppen arra rákötött radiátor jelenléte teljesen elegendő. Vannak különféle elektromos panelek, amelyek alkalmazhatóak, de az inverteres klíma is megfelel a feladatra. Látható tehát, hogy a télikert fűtése könnyedén kivitelezhető, ezért biztosan nem fogunk ott fázni egyetlen percet sem. Az életünket sokkal jobbá teheti egy ilyen helyiség, ahol valóban a természetben érezhetjük magunkat.