Csak egy szervezet kaphatja meg az adó 1%-ot

Sokat nyújthat az adó 1%

Sokat nyújthat az adó 1%

Amikor szimpatizálunk egy adott szervezetnek a célkitűzésével, akkor teljesen bele tudjuk élni magunkat a helyzetükbe. Ha úgy döntünk, hogy valamilyen módon támogatni akarjuk őket, akkor nem feltétlenül kell tagként beiratkozzunk és személyesen is részt vegyünk a dolgokban, hiszen nagyon egyszerűen az adó 1% átutalásával támogathatjuk a megvalósítást.

Ez nem csak egy jelképes cselekedet, mert ilyen módon jó példával járhatunk elől. Nem is gondolnánk, de statisztikai adatok szerint az embereknek csak a fele él az adó 1% felajánlásának lehetőségével. Ez egy elég alacsony szám, ezért érdemes mindenkit arra buzdítani, hogy amennyiben van rá módja, támogasson egy olyan szervezetet, amelyiknek a céljai elnyerik a tetszésüket.

Az interneten nagyon könnyen felkereshetjük azokat az egyesületeket és alapítványokat, amelyek közül aztán kiválaszthatjuk az ideálist. Sajnos csak egyet van lehetőségünk támogatni az adó 1% odaadásával, ezért érdemes alaposan körülnézni. Ha mégis több ilyen szervezet akad, akkor sincs minden veszve, mert következő évben megint rendelkezhetünk.