A barátcserje remek tulajdonságai

Barátcserjével házilag

Olyan biológiailag aktív hatóanyagok találhatók benne, amelyeknek kémiai szerkezete teljesen megegyezik azokkal a hormonokkal, amelyek a női szervezetben is jelen vannak. A PMS tünetek ellen barátcserjével házilag is sokat tehet. A barátcserje tartalmaz iridoid glükozidokat, terpenoidokat, flavonoidokat, fehérjéket, illóolajat, pinént, valamint szaponint.

Termését egész Európában előszeretettel alkalmazzák a hölgyek problémáira. A progeszteron a női test egyik szabályozó hormonja, a teherbeesés elősegítőjeként ismeretes, szerepe van a menstruáció fenntartásában, segít a várandósság megtartásában. A szülés után pedig az anyatej termelődésében kap szerepet.

A barátcserje kapszula tehát tartalmazza az imént említett anyagot, így ha szervezetében hiány lép fel, akkor azonnal pótolni tudja azt. Az őszi vagy a tavaszi hónapokban ültethető, bármilyen talajon megmarad, így akár otthonában is jelen lehet ez a remek gyógynövény. Ezáltal bármikor használatba veheti, amikor épp szüksége van rá, akár tea formájában is fogyaszthatja.