A játékok kicsiknek a világ felfedezésére is szolgálnak

Játékok kicsiknek

A gyerekek már egészen pici koruktól játszanak és ezáltal tanulnak is. Amint meg tudják fogni a különféle tárgyakat, elkezdik forgatni ezeket, ütögetni, kóstolgatni, bedugni kisebb-nagyobb résekbe, aminek köszönhetően rengeteg következtetést vonnak le.

A játékok kicsiknek éppen ezeket a felfedezéseket hivatottak elősegíteni, ugyanis olyan szórakozási lehetőségeket biztosítanak, amelyekkel közben új információkat gyűjthetnek a nagyvilágról. A toronyépítők és formakeresők rengeteg ismeretet adnak át a lurkóknak, amelyekre felnőttként nem is gondolnánk, mert már természetesek számunkra ezek a dolgok.

A játékok kicsiknek segítenek megérteni a méretek közötti eltéréseket, a különböző formák megismerését és ugyanakkor fejlesztik a finom-motorikus képességeiket is, hiszen ahhoz, hogy egymásra és egymásba rakják, kénytelenek lesznek a kezeiket is egyre ügyesebben használni. Adjuk meg a lehetőséget a csemetéinknek a fejlődésre és meglátjuk, a játékok kicsiknek révén, szinte észrevétlenül fognak olyan tudáshalmazra szert tenni, amit másképpen nem is tudnánk átadni nekik.