A tuja sövény építésre is kiváló

Tuja sövény

Az emberi kéz jeleit sokan inkább visszaszorítanák a saját ingatlanjukon és ezért inkább a természetességre törekszenek. Ilyenkor láthat olyan gyönyörű kivitelezéseket, mint a tuja sövény építése, ami valóban a legtöbb esetben sokkal esztétikusabb, mint a hagyományos kerítések.

Ez az örökzöld növény pompás dísze lesz egész évben nemcsak a magánháznak, de az utcának is, hiszen így a téli napokon is lesz valami, ami nem hajol meg a szürkeségnek, kopárságnak.

Ha ezt a módszert választja térelválasztónak, akkor nem kell attól tartania, hogy több időt igényel a gondozása, mint mondjuk egy fából készült kerítésnek, hiszen nem egy kényes növényről beszélünk. Igazán szép, rendezett kinézetért ajánlott 60-80 centiméter távolságra ültetni egymástól a töveket, így olyan kerítést kaphat, ami az illetéktelenektől is megóvja a birtokot.

A smaragd tuja sövény teljesen alkalmas erre a feladatra és igazi klasszikus szépséget kölcsönöz majd az otthonának. Az év bármelyik részén elkezdheti az ültetését, kivéve persze a fagyos téli napokat.