Praktikus gyerek tricikli fogantyúval

gyerek tricikli

Gyerek tricikli

Bár felnőttként, sőt, már bizonyos kor után, gyerekként is úgy érezzük, hogy a biciklizésnél nincs egyszerűbb a világon, valójában az egyensúlyozás és a pedálozás egyszerre való megvalósítása igencsak nehéz feladatnak számít. Különösen a legkisebbeknek okozhat ez gondot, akik nemrég tanultak meg járni, futni, ezért nekik érdemes elsőre egy gyerek tricikli mellett dönteni.

Mivel ennek 3 kereke van, ezért nem kell még egyensúlyozni is, elég a pedálozásra koncentrálni és arra, hogy a kormányt megfelelő irányban tartsák. Sőt, érdemes olyan modellt választani, aminek van hátul egy fogantyúja és attól fogva lehet tolni, hiszen egy ekkora gyerkőc még nagyon hamar elfárad.

Ha nincs fogantyú és ő nem akar tovább tekerni, esetleg gyalogolni sem, akkor igencsak kellemetlen lehet őt is és a biciklit is cipelni. Amennyiben olyan a kialakítása, akkor a gyerek tricikli egyfajta babakocsiként is szolgálhat, amit bármelyik felnőtt vagy nagyobb testvér is tud irányítani, ha a kis tulajdonos nem bírná tovább a tempót.