Mitől olyan különleges az Air Max technológia?

A Nike Air Max cipő kínálata

A sportolás hatékonyságát nagyban befolyásolja a megfelelő öltözet, elsősorban a lábbeli. Fontos, hogy olyan cipőt viseljünk, amelyik kényelmes, tartós és ugyanakkor könnyed mozgást tesz lehetővé.

A Nike Air Max cipő kínálata ezeknek a feltételeknek eleget tesz. Az Air Max technológia a 70-es évek végén született meg. Ekkor jelent meg a Nike első légtalpas modell, ami úttörőnek számított ebben az időben. A talpában műanyagmembránokat helyeztek el, amelyeket gázzal töltöttek meg.

Ez könnyed járást és futást tett lehetővé. A rugalmas talpak elnyelik a talajfogáskor keletkező rezgéseket, így megkímélik az ízületeket a terheléstől. A Nike Air Max cipő kínálata ezáltal igen népszerűvé vált.

Elsősorban a profi sportolók körében terjed el a lábbeli használata, azonban később az amatőrök is elkezdték viselni ezeket. A Nike Air Max cipő kínálata között, ma már utcai változatok is akadnak bőven. A mindennapi használat során is megbízhatónak bizonyuló lábbelik mind a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek.