Fontos szerep jut a tokmány számára

Tokmány

Tokmány

Gyakran jól jöhet néhány lyuk a ház körül! Ez így kicsit furcsán hangozhat, de bontsuk ki jobban a témát, és aztán rátérünk a tokmány szerepére is. Egy lakás-átalakítás vagy felújítás során több olyan eset is megtörténhet, hogy valamit be kell fúrjunk a falba. Egy fogas, esetleg függöny tartóinak a helyét mindig kellő precizitással kell megválasztani és bemélyeszteni a felületbe.

Az eljárás többnyire abból áll, hogy kimérjük a pontot, ahova kerülni fognak az akasztók, és egy pár centiméter mély lyukat készítünk oda. Abba aztán belehelyezünk egy tiplit, ami kellő tartást biztosít, és nem hagyja kiszakadni a csavart a falból. Ez már biztos tartást nyújt, így jöhetnek rá a tárgyak. A fontos szerepet azonban a tokmány végzi el.

Ez a készülék a fúró fő része, ami szár befogatására lett kitalálva. Mindemellett ez végzi a forgást is. A nagy megterhelés azonban gyakran olyan hatást vált ki, hogy a tokmány cserére kell szoruljon. Ez nem jelenthet problémát, mert a megfelelő szaküzletben vagy az interneten kaphatunk ideális pótterméket.