Ellenőrizzük a gumi állapotát, mielőtt útnak indulunk!

Autó gumi

Autó gumi

Az autóalkatrészek közül, a futóműnek gyakran nem tulajdonítunk elég nagy jelentőséget. Amikor hosszabb útra indulunk, ellenőrizzük a motor állapotát és esetleg a légnyomást a kerekekben, de az abroncsok minőségével nem törődünk.

Pedig a gumi szerepe sokkal fontosabb, mint azt hinnénk, ugyanis ez teremt kapcsolatot a jármű és az aszfalt között. Ez biztosítja a megfelelő tapadást, a könnyű haladást és a kényelmes vezethetőséget.

A kopott vagy sérült abroncsok már nem képesek maradéktalanul elvégezni ezeket a feladatokat. Ezért utazás előtt, érdemes figyelmet szentelni a guminak is. Ilyenkor meg kell néznünk, hogy nincs esetleg szakadás az oldalfalakon és a futófelület barázdái elég mélyek.

Ha már túlságosan elkopott a felület vagy egy apró sérülést találunk rajta, akkor rögtön le kell cserélni a gumit. Nem szabad hosszabb útra indulni ilyen abronccsal, mert sok kellemetlenséget okozhat útközben. Sőt, balesetveszélyes is ilyen gumival közlekedni. A saját és utastársaink biztonsága érdekében, mindig alaposan nézzük át a legfontosabb alkatrészeket utazás előtt.