Új irodaház? Akkor elmaradhatatlan a mozgássérült WC!

Mozgássérült wc

Mozgássérült wc

Egy új irodaház építésekor nagy kihívás, hogy a temérdek építési irányelv közül, melyikben bízzon az építő. A legújabb szemlélet azt követeli meg, hogy a mosdóban legalább egy mozgássérült WC kapjon helyet és teljesen automatikusan működjenek a tisztálkodási rendszerek.

Egy új mosdó felszerelésekor nagy figyelmet kell fordítani az építkezés kivitelezőjének a fürdőszobai berendezések ergonomikus elhelyezésére. Figyelni kell arra, hogy az új irodában nem kötelezően csak egészséges emberek dolgozhatnak, meg kell adni az esélyt a mozgássérülteknek is az önálló mosdó használatra.

Az egyik kizáró feltétel, hogy a mosdóban a mozgássérült WC könnyen és biztonságosan megközelíthető, illetve használható legyen. A mozgássérült WC megjelenése a modern épületgépészetben elég újszerű, a társadalom nagyon nehezen fogadta el, hogy a fogyatékosoknak is szükségük van az önálló életre. Ahhoz, hogy hatékonyan beilleszkedjenek a normális életritmusba, számukra speciális feltételekre van szükség, hogy bejárhassanak és végezhessék a munkájukat, mint bárki más.