Tipikus tini probléma a pattanásos bőr

Gyakori a pattanásos bőr a tiniknél

Gyakori a pattanásos bőr a tiniknél

A hormonok beindulásával, vagyis a tinédzserkorba való belépéssel furcsa tünetek sokasága jelenik meg a testen. A fiúknál és a lányoknál az egyik legjellemzőbb és legszembetűnőbb a pattanásos bőr. Sokan próbálják első lépésben kinyomkodni a megjelenő rondaságokat, viszont ezzel a probléma gyökerét nem szűntetik meg.

Serdülőként pedig nem is célszerű a hormonokra hatni a pattanásos bőr felszámolása érdekében, mivel a természetes érési folyamatokat zavartalanul hagyni kell lefolyni. Mégis, a legtöbb tini valamilyen úton-módon tenni kíván a hamvas bőrének visszaszerzése érdekében. Ilyenkor leginkább az arctisztító szereket indokolt használni és ösztönözni őket a gyakori arcmosásra.

Ugyanakkor a letisztított bőr száradni kezdhet, így egy vékony, zsíros bőrre javasolt krémmel be lehet fedni. Hosszas kísérletezgetések során lehet megtalálni a legmegfelelőbbet. Természetesen a hormonok változása miatt ez valószínűleg nem szünteti meg teljesen a problémát,

ezért sokszor egy kis korrektor és alapozó csodákra lehet képes. Ugyanakkor figyelembe kell venni azt is, hogy a pattanásos bőr nem szívesen viseli el sokáig magán ezeket a kozmetikumokat, ezért csak rövid ideig javasolt használni őket, hogy ne tömítsék el túlságosan az érzékeny pórusokat.