Számold ki saját nyugdíjadat

Nyugdíj kalkulátor

A nyugdíjrendszerről sok aggasztó hír kerül napvilágra, ami elsősorban nem is az idős generációt érinti, hanem a fiatalokat, akik kb 40 év múlva kellene megéljenek az állam által biztosított összegből. Sajnos a helyzet az, hogy abból nem igazán lehet majd kijönni, mert a nyugdíj kalkulátorral is kiszámolható, hogy jelentősen kevesebb lesz a fizetésüknél és igencsak nagy pofon lesz, amikor annak töredékéből szeretnének majd ugyanolyan életszínvonalat fenntartani, mint azelőtt.

Pedig ez a tényállás és nem lehet tenni ellene, ugyanis az öregedő társadalomnak ez a negatív és szorosan hozzá kapcsolódó hozománya. Egyre kevesebb a fiatal munkavállaló, akinek a járulékaiból fizetni lehetne a nyugdíjakat és ezt a tendenciát követve, a most munkába álló, friss végzősöket már alig lesz valaki, aki úgymond öreg korukra eltartsa.

Márpedig a rendszer erre alapszik, hogy a befizetett járulékokat osztják ki a nyugdíjasok között, de ha nem lesz, aki befizesse, akkor nem lesz mit kiosztani. Ez pedig nemcsak Magyarországon tapasztalható, hanem egész Európában, így muszáj már idejében gondolkodni és a fiataloknak maguknak gondoskodni arról, hogy mire elérik azt a bizonyos kort, legyen mire támaszkodni és legyen egy biztos alapjuk, ami nyugalmat és kényelmet ad majd, főként az unokák való játékkal töltött évekre.

Érdekel mennyi lesz a nyugdíjad? Ezzel a nyugdíj kalkulátorral pár kattintással kiszámolhatod! Csak meg kell adnod az életkorodat, illetve a jelenlegi fizetésedet és máris megtudhatod, hogy mire számíthatsz. Azt előre borítékolhatod, hogy jelentősen kevesebb lesz a fizetésed összegénél és minél fiatalabb vagy, annál nagyobb lesz a különbség.

Azonban nem kell kétségbeesni, ha a nyugdíj kalkulátorral kötött ismeretséged nem végződik túl jól, mert szerencsére van megoldás. A különféle privát nyugdíj megtakarításokkal már most nekiláthatsz megalapozni a nyugdíjas éveidet és akkor nem fog kellemetlenül érinteni a változás. A már most néhány ezres félretevésével pótolhatod a különbözetet, sőt, még többet is gyűjthetsz.