Szabad-e alkoholos csokit enni terhesen?

Alkoholos csoki

Manapság sokan kapnak ajándékba például egy doboz bonbont és gyakran megesik, hogy a meglepetés alkoholt is tartalmaz. Mi a helyzet, ha valaki így jár kismamaként? Kijelenthető, hogy az alkoholos csokiból, kis mennyiségben szabad fogyasztani terhesen is.

Erről mindenkinek más a véleménye, de egy tanulmány szerint azok a nők, akik csak alkalmanként fogyasztanak alkoholt, az egészséges terhesség esélye azonos azokéval, akik soha nem isznak. Több vizsgálat is arra az eredményre jutott, hogy a minimális alkoholfogyasztás nem okoz semmilyen gondot a terhesség ideje alatt.

A kutatók szerint, az alacsony alkoholfogyasztók körébe azok a nők tartoznak, akik heti hét italt fogyasztanak. A közepes kategóriába ugyanúgy a heti hét ital tartozik, viszont magasabb alkoholtartalommal és 4-5 pohár egyszerre. A magas alkoholfogyasztók azok, akik hetente egyszer vagy kétszer nagy ivászatot rendeznek. A kutatók nem fedeztek fel kapcsolatot az alacsony, illetve a közepes alkoholfogyasztás és a szülési rendellenesség között.