Sushi receptek kezdőknek: az alapok

sushi alapok

sushi alapok

A sushi sokunk kedvence, amit mi magunk is el tudunk készíteni. Formázott vagy vágott rizses ételről beszélünk, amihez halat szoktak adni. Nemcsak Japánban számít hétköznapi ételnek, hanem az egész világon. A sushi alapok tudatában mi magunk is hozzá tudunk látni a kis tekercsek elkészítéséhez.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a sushi tálról nem hiányozhat a szójaszósz. Elsőre nem is hinnénk, hogy mennyire jó ízt tud adni a kis halas falatkáknak, aki eddig még nem próbálta ki, az mindenképpen szerezzen be belőle. Gyömbérrel érdemes két különböző sushi ízét semlegesíteni.

Aki csípősen szereti a sushit, annak mindenképpen japán retket szerezzen be és ezzel együtt próbálja ki a falatkákat. A japán retket más néven wasabiként szoktuk még hívni, így már biztosan sokunk számára lesz ismerős. A sushi alapok tudatában, már csak arra kell figyelni, hogy mindig friss alapanyagokat használjunk fel. Nem kell hozzá semmi más, csak egy kis kézügyesség és máris neki lehet állni a tekercsek elkészítéséhez.