Radiátor átmosás profi berendezéssel

Radiátor átmosás

A fűtési rendszer megfelelő működése minden otthonban központi szerepet tölt be. Ez teljesen érthető, végülis mindenkinek fontos, hogy a téli hónapokban kellemes hőmérséklet uralja a szobát. Ezért is minősül alapfontosságúnak a radiátor átmosás időszakos elvégzése is. Magyarországon főként az a fűtési mód a legelterjedtebb, amelynek során egy vízmelegítő berendezéssel meleg víz kerül előállításra. Ezt követően a csőrendszeren keresztül tovább halad a hőleadó felületekbe, ami lehet egy radiátor, padlófűtés vagy falfűtés is.

A helyiség pedig úgy kerül felfűtésre, hogy ezekből átadja a hőt a rendszer. Ez tehát az ideális működési elv. Viszont könnyen előfordulhat, hogy a radiátor átmosás elhanyagolása következtében a kazán nem állít elő megfelelő mennyiségű és hőmérsékletű meleg vizet, vagy épp a fűtési rendszer csöveiben válik problémássá a víz megfelelő áramlása. Nagyon fontos tehát odafigyelni arra, hogy a radiátor, padlófűtés vagy a falfűtés át tudja adni a hőt a különböző helyiségeknek.

Ennek érdekében pedig döntő szerepe van a fűtővíz megfelelő áramlásának, ami szintén a radiátor átmosás elvégzésével biztosítható. Amennyiben az áramlás csökken, akkor természetesen a szóban forgó fűtési rendszer hatékonysága is apad. Viszont az energia felhasználása nő, a rendszer pedig túl lesz terhelve és megerőltetve, aminek következtében az sem kizárt, hogy leáll a fűtés. Mi zavarhatja meg az áramlást? Számos tényező csökkentheti az áramlást, amelyek közül legtöbbször a csőben lerakódott szennyeződésekről van szó.

Ezek ugyanis nemcsak megakadályozzák a megfelelő áramlást, hanem el is tömítik a járatokat. A radiátor átmosás, a tisztázás végett, semmiképp sem a külső tisztítást jelent. Speciális gépekkel kell elvégezni a feladatot, amelyet a szakértők biztosítanak minden munkálat során. A radiátor átmosás alatt nagy nyomással keringetik a vizet a rendszerben, hogy a falra lerakódott szennyeződések vagy vízkő mihamarabb eltűnjön. Utána pedig ismét hosszútávon élvezheti az otthon melegét, probléma nélkül.