Nem biztos, hogy sok állami nyugdíjra számíthat!

Önkéntes nyugdíjpénztár

Önkéntes nyugdíjpénztár

Az elmúlt években, hazánkban lépten-nyomon találkozhattunk a nyugdíjrendszert érintő problémákkal, és ma már világosan látható, hogy öngondoskodás nélkül kevés esély van a gondtalan nyugdíjas évekre. Laikusként azonban korántsem olyan egyszerű kiválasztani azt az előtakarékossági formát, amely személyre szabottan is a leginkább előnyösnek bizonyul majd. Hazánkban az önkéntes nyugdíjpénztár rendelkezik legrégebb óta állami támogatással, így akik mellette döntenek, évente akár 150 ezer forint adókedvezménynek is örvendhetnek.

Ha fontosnak tartja, hogy a nyugdíjas években is a megszokott színvonalon éljen, és ehhez a megfelelő nyugdíj előtakarékosságot keresi, nyisson önkéntes nyugdíjpénztári számlát , mely értékének növekedéséhez akár a munkaadó is hozzájárulhat! Munkaadója is befizethet béren kívüli juttatásként számlájára, ami tovább növeli majd a rendelkezésre álló összeget. Fontos információ azonban, hogy állami adókedvezményt kizárólag a saját maga által befizetett pénz után vehet igénybe.

Bár nem feltétlen rugalmas megtakarítási forma az önkéntes nyugdíjpénztári számla, ugyanis tíz évig nem lehet hozzáférni, mégis sokan teszik le voksukat mellette, elsősorban az általa képviselt hagyományos értékek, a könnyű áttekinthetőség, valamint az alacsony költségek miatt. Hasznos lehet azonban tudnia, hogy ha nem történik befizetés, attól a költségekkel még számolni kell, érdemes tehát folyamatosan növelni a számla összegét, ezzel a költségeket is alacsonyan tartva. Foglalkozzon már most jövőjével, és takarékoskodjon a még mindig népszerű önkéntes nyugdíjpénztári számla segítségével!