Néhány tipp a hímzővászon használatához

Hímzővászon

Hímzővászon

Mindenképpen olvassa el ezt a cikket, ha csak nemrég kezdett el foglalkozni a keresztszemes hímzéssel! Mivel a hímzővászon kiválasztása nagy fontossággal bír, ezért szerezzen róla minél több ismeretet. Először is, semmiképpen ne vegyen olyan terméket, amelyik láthatóan foszlik, hiszen a folyamat nem fog megállni!

Az is rossz pontot jelent, ha a hímzővászon nagyon meg van gyűrődve. Jó, ha egy rámát használ az alkotás során, hiszen így nem kell olyan sokat foglalkoznia az anyag hajtogatásával.

A hímzővászon könnyen bepiszkolódhat, ha nem teljesen tiszta kézzel nyúl hozzá, tehát mindenképpen mosson kezet szappannal a használat előtt. Nem mindegy, hogy mennyire van kikeményítve az anyag, ezért gondolkodjon el rajta, hogy Önnek pontosan mire lenne szüksége.

Fontos a vászonnal való óvatos bánásmód, mert a szálak könnyen kibújhatnak a helyükről. A vásárlás előtt azt is meg kell néznie, hogy mekkora lyukakkal rendelkezik a termék. Azt tanácsoljuk, hogy látogasson el a kezihimzesbt.hu oldalra, ha igazán jó hímzővászon segítségével szeretne dolgozni.