Mit lehet tudni a rum árról?

Rum ár

Léteznek olyan italkülönlegességek, amelyeknek az íze semmilyen más szeszes italhoz nem hasonló. Pontosan ilyen a rum is, amit nem csak a karib-tengeri térségben kedvelnek az emberek, hanem a világ megannyi országában.

A rum ár nyilvánvalóan függ az adott országtól és bizony a színvonaltól is. Például egy kubai, nívós ital biztosan drágább, mint egy európai országban előállított fajta, ugyanis ennek az öreg kontinensen nincs hagyománya, ezért az elkészítési mód sem a legmagasabb szintű.

De milyen finomságról van szó? A rum a nádcukorgyártáskor fennmaradt melaszból, vagy közvetlenül a cukornád levéből erjesztett és lepárolt égetett szesz. Ennek köszönhető az az utánozhatatlan íz, ami miatt ez igen jólesik ebéd előtt és után is.

A rum ár mindenkit érdekel, amikor a beszerzésről van szó. Mint minden ital esetében, itt is mérvadó adottság ez. Sokan olyan nedűkre vágynak, melyek nem drágák, de az ízt tekintve kielégítőek. Tanácsos lehet a rendelést választani, amivel gyakran több ezer forintot is spórolhat.