Mikor alkalmazzák a hajbeültetést?

Alkalmazzák a hajbeültetést

Alkalmazzák a hajbeültetést

Általában az alábbi három esetben szokták alkalmazni a hajbeültetést:
Leggyakoribban a férfias kopaszodás miatt. Emiatt jelentkeznek az igen fiatalok (már 22-23 éves kortól) – nekik többnyire még a kivárást javasolják, mert sokszor még nem itélhető meg a kopaszodásuk gyorsasága és kiterjedése. A korlátozottan rendelkezére álló adóhelyet optimális időben és módon kell felhasználni. Természetesen ha bizonyos jelek és adottságok arra utalnak, hogy valaki nem hajlamos nagyobb kopaszodásra, akkor kisebb hajhiányokat is lehet jó eredménnyel pótolni hajbeültetéssel.

Az androgen alopecia, ami örökldik, sajnos nemcsak a férfiakat érinti (őket az életkor előrehaladásával egyre nagyobb arányban), hanem a nőket is. Nők esetében valóban drámai lehet a probléma és sajnos lehet hogy nem is tudnak segíteni – nem lehet érdembeli hatással hajbeültetést végezni. Máskor azonban nagyon sikeres hajbeültetést lehet végezni női kopaszodások eseteiben is.

A harmadik kategória azon paciensek esetei, akik helyreállító célból kérik/igánylik a hajbeültetést. Ilyenkor a fejbőrön lévő hegek fedését kérik, vagy különböző sérülések, égés után kialakult hajhiány pótlására van szükségük. Ezekben az esetekben is jó eredménnyel lehet hajbeültetést végezni.

Hajbeültetéssel kapcsolatos kérdéseivel forduljanak bizalommal a Sikos Hajbeültetés Klinika munkatársaihoz.