Mennyire bonyolult a felfekvés kezelése?

Felfekvés kezelése

Felfekvés kezelése

Aggodalomra adhat okot, ha egy beteg testén fekélyes sebek jelennek meg. Ilyenkor sürgőssé válik a felfekvés kezelése, mert a legyengült szervezet csak nehezen tud regenerálódni. Feltétlenül fel kell hívni az orvost, ha a decubitus jelei mutatkoztak, mert a gyógyítás nem minden esetben könnyű.

A pácienst gyakran kell forgatni, a nyomás elkerülése érdekében, ami nem minden esetben bizonyul egyszerű feladatnak. A felfekvés kezelése érdekében, szóba jöhetnek még a speciális párnák, amelyek képesek megfelelő pozícióban tartani a testet.

Szóba jöhet még a speciális krém is, mivel így gyorsabbá tehető a vérkeringés, illetve elkerülhető a sebek megjelenése. Az a legjobb, a ha a felfekvés kezelése során többféle módszer is alkalmazásra kerül, mert így nagyobb az esély a megfelelő eredmény elérésére.

A gyógyulási folyamat során, mindenképpen szükség lesz a kitartásra, hiszen a regenerálódás igen sokáig tarthat. Nem szabad hagyni, hogy az állapot súlyosbodjon, mert így sokkal nehezebb a felépülés. A felfekvés kezelése könnyebb lehet abban az esetben, ha az eszközök beszerzése az Értéksziget oldaláról történik.