A mennyezet világítások óriási fejlődésen mentek át

A világítástechnológiai eszközök fejlődésével, az épületek, raktárak, csarnokok és nagy forgalmat bonyolító közösségi épületek, mint például bevásárló központok, kórházak, iskolák számára számos fejlett világítási rendszer látott napvilágot. Jelenleg a LED technológia kapja a vezető szerepet a mennyezet világítások terén. Minimális energiafelhasználás mellett kiváló fényerőt biztosít.

A nagy terek bevilágítása érdekében a LED mélysugárzók bevetése óriási előnyt jelent a hagyományos világítási rendszerekkel szemben. Az épületek belső kialakítása során nincs szükség állmennyezetre, hiszen a LED mennyezet világítások, akár 3-4 cm vastagságú keretben is elhelyezhetőek, így minimálisan állnak ki a mennyezetből. Az amúgy is hatékony működés pedig, a beépített mozgásérzékelőkkel válhat igazán hatékonnyá. Hiszen nagy térben, mint például egy gyár csarnok, nem mindig kell mindenhol világítani, hanem csak ott, ahol az emberek dolgoznak.

A modern mennyezet világítások akár egy kis területen is képesek kiváló fényerőt biztosítani és csak mozgás esetén kapcsolnak fel, ezzel is óriási mennyiségű energiát megtakarítva. A koncentrált világítás otthoni megvalósítására a hagyományos spot izzók állnak rendelkezésre. A jól ismert fürdőszobai vagy konyhai spot ledes megfelelője is elérhető a GU10 LED spot izzó azonos csatlakozási szabványának megfelelően. A hagyományos halogén izzókkal szemben a LED technológia akár 35000 órán keresztül képes hibátlanul üzemelni, jelentősen alacsonyabb energiafelhasználás mellett. Tehát a GU10 LED spot izzó üzemideje jelentősen hosszabb. Akár évtizedekig is használható lehet egy ilyen izzó.

A LED technológia elterjedésével, tulajdonképpen minden eddig ismert foglalati szabványt sikerült átültetni a LED fényforrásokba is, ezért ma már bármilyen, hagyományos lámpába kapható ilyenfajta izzó is. Tehát nincs szükség új lámpákat, csillárokat vásárolni ahhoz, hogy modern, innovatív világítás technológiát lehessen alkalmazni. A népszerű GU10 LED spot izzók már minden világítástechnikai szaküzletben elérhetőek. Keresse az INESA termékeit!