A macskahámra való szoktatás

Macskahám

Igen ritka látvány a macskát sétáltató gazdi. Értelemszerűen a macskák is igénylik a mozgást, a friss levegőt és a teret, hiszen kíváncsiak és a vadászösztönük is ezt diktálja. Amennyiben ezt Ön is szeretné alkalmazni, a macskahám megvétele a legelső dolga. Ezt helyezze fel a cicára minden nap néhány óra erejéig, hogy szokja a viselését! Ezt követően felkötheti rá a pórázt és tehet néhány kört a lakáson belül.

Fontos a macskahámra való rászoktatás, mert sajnos a dolgok nem mennek olyan sebesen. A gazdinak türelmesnek kell lennie, ha azt szeretné, hogy a cirmos ne ijedjen meg a külső világtól. Miután a lakásban már megszokta a pórázt, ideje megpróbálni a ház körül.

Célszerű bokrok vagy a ház falának a mentén vezetni, hogy biztonságban érezze magát. Lényeges, hogy soha ne rángassa a pórázt vagy a macskahámot! Itt teljesen más az eljárás, mint a kutyáknál. Mivel a macska ösztönei beindulnak, inkább az vezeti a gazdit, mint fordítva. Ezért jobb, ha Ön alkalmazkodik a cica útvonalához. Ezt követően megpróbálhatja a fás és bokros köztereket.