Különös csípések éjszaka! Mik lehetnek azok?

Éjszaka megjelenő csípések

Csípések éjszaka folyamán

A lakásban, legyen az akármilyen tiszta, előfordulhatnak különböző kártevők, élősködők, amelyek nem kímélnek sem öreget, sem fiatalt. Az ágyi poloska is az ilyen hívatlan látogatók közé tartozik.

Mivel ez az élősködő éjszakai állat, így a csípések éjszaka keletkeznek, de csak reggel vagy sok esetben majd csak délután jelentkezik a csípés helyén az erős viszketéssel járó gyulladás. Ezt, a poloska által a vérbe juttatott érzéstelenítő okozza.

Mivel mindenki másképp reagál erre az idegen vegyületre, így a tünetek is másképp jelentkeznek. Van, akinek csak kicsit bepirosodik a csípés helye és egy-két napon belül el is tűnik, az érzékenyebbeknél viszont, akár egy hétig tartó viszkető duzzanatot okozhatnak.

Az ágyi poloska igen apró állat, ezért nagyon nehéz észrevenni időben. Általában csak a csípésekből lehet következtetni a jelenlétére, ezért ha ismeretlen csípéseket találunk a testünkön, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt. Ha a csípések már éjszaka megjelennek, akkor valószínűleg szúnyogcsípés lehet, mert a poloska csípése csak később okoz tüneteket.