Komolyabb problémától óvja meg a fogkő eltávolítás Budapest pácienseit

A professzionális fogkő eltávolítás Budapest térségében gyakran igénybe vett kozmetikai és orvosi eljárás. A fejlett polírozó berendezések használatával, a fogorvosok figyelemre méltó eredményeket érhetnek el, megváltoztatva a fogak megjelenését és érzetét. Az eljárás azonban hatékony egészségügyi beavatkozás is, mert segít megállítani az olyan állapotok kialakulását, mint a parodontózis. A fogkő eltávolítás Budapest általános egészségügyi eljárásai közé tartozik, ami a fogakat illeti. Általában nem invazív és nagyon gyorsan elvégezhető. A kezelés időtartama azonban eltérő méreteket ölthet, az állapottól függően.

Mi az a fogkő?

Érzett már bizsergő érzést a fogainál, amikor felébredt? A fogkő felhalmozódása az oka ennek az érzésnek. A szánk egy önálló ökoszisztéma. Baktériumok milliói vannak benne és ezek a baktériumok hatalmas csoportokat alkotnak, ráadásul rátapadnak a fogainkra. Ezeknek a neve a fogkő. Akkor válik leginkább szembetűnővé, ha nem mosunk fogat rendszeresen. Legtöbbször nincs észrevehető színe és ha igen, akkor is nagyon halvány sárgás árnyalatú.

A fogkő képződés minden alkalommal megtörténik, amikor szénhidrátot és cukrot tartalmazó ételt fogyasztunk. A baktériumok szénhidrátokkal és cukorral táplálkoznak, ez savakat hoz létre a szánkban. Ez a sav káros a fogainkra. Különféle íny- és fogproblémákat okozhat, ezek a fogínygyulladástól kezdve a súlyos fogszuvasodásig terjedhetnek.

Hogyan kerülhető el a fogkő eltávolítás Budapest térségében?

Nem mondhatunk le az ételekről csak azért, mert el akarjuk kerülni a fogkő kialakulását. Mindannyian eszünk szénhidrátot és enni is kell. Ezek a mi energiaszolgáltatóink. Arról nem is beszélve, hogy az élelmiszerek többsége egyébként is tartalmaz szénhidrátot és cukrot. Az egyetlen dolog, amire ügyelnie kell, az a cukorbevitel korlátozása. A magas cukorbevitel könnyen elősegítheti a fogkő növekedését és a fogszuvasodást. Tehát, az optimális terv az, hogy minimálisra csökkentjük a cukros ételek vagy italok napi bevitelét. Korlátozzuk a tejtermékeket, édességet, csokoládét, süteményt stb. Ezek azok az ételek, amikre fokozottan figyelni kell!

A fogkő eltávolítás Budapest területén csak szakember által végezhető, klinikai körülmények között. Az interneten található különféle otthoni gyógymódok, például citrom és ecet hátrányosan befolyásolhatják a fogak egészségét. A beavatkozást általában egy fogorvos végzi ultrahangos és parodontológiai műszerekkel, érzéstelenítés nélkül. A tisztítási folyamat során, a fogkő eltávolításra kerül a fogíny találkozási pontjáról, majd polírozó krémmel és kefével polírozzák a fogakat, hogy kisimítsák és fényesítsék azokat. Az eljárás általában fájdalommentes, bár előfordulhat némi érzékenység.

Fontos a rendszeres fogorvos látogatása

Az időszakos látogatások gyakorisága a fogorvosnál, a páciens konkrét helyzetétől függően változhat. Bár általában elegendő a félévente végzett ellenőrzés, egyes esetekben 3 havonta ellenőrzésre lehet szükség. Ezzel a proaktív megközelítéssel megelőzhetőek a fogászati és ínybetegségek, sőt, akár a fogak elvesztése is. Ne felejtsünk el naponta kétszer fogat mosni, hogy a fogkő eltávolítás Budapest rendelőjében elkerülhetővé váljon!