A kineziológiai tapasz széles körű felhasználása

Kineziológiai tapasz

Kineziológiai tapasz

Sokáig az ízületi és izomproblémákra a pihentetés volt az egyetlen módszer, azonban a japán kiropraktőr, dr. Kenzo Kase által kifejlesztett gyógyászati eszköznek hála, ma már sokkal hatékonyabb módszer is létezik. A kineziológiai tapasz egy pamutból készült rugalmas ragasztószalag, ami légáteresztő, vízálló és elasztikusságában a bőrhöz hasonlít.

A sérülés területén alkalmazva, képes a szervezet hibás működését, amiért egy rossz mozdulat vagy túlterhelés felelős, az öngyógyító folyamatok beindítása felé terelni. Éppen ezért nem csupán a zúzódásos, rándulásos vagy húzódásos sérülések kezelhetők hatékonyan általa, hanem az izomgörcs, az ízületi és íngyulladás, valamint a végtagduzzanatok és az ödéma is.

Továbbá kevésbé közismert tény, hogy a kineziológiai tapasz menstruációs görcsök esetén is hatásos, illetve kismamák megterhelt izomzatára és bőrére is jó hatással van. Amennyiben szeretné megismerni a kineziológiai tapasz összes felhasználási területét, illetve ki is próbálná ezt a szalagot, akkor keresse fel a www.kineziologiai-tapasz.hu weboldalt!