A holland bicikli főbb jellemzői

Gyerek bicikli

A szülők, amikor a gyerkőcnek szeretnék megvenni a tökéletes bringát, gyakran nem tudják, hogy milyen méretet is érdemes beszerezni. A gyerek bicikli számos méretben kapható, azonban ezen kívül más tényezőkre is kötelező odafigyelni. Ezért is fordulnak gyakran a szülők a szakemberekhez azzal a kérdéssel, hogy milyen is a jó gyerek bicikli?

A hozzáértők mindig kijelentik, hogy csakis azt érdemes megvenni, amelyiket a lurkó élvezettel tekeri, mert az akadályok nélkül gurul. Emellett az is fontos, hogy az nem zörög, kattog és nem kell egyből a szervizbe vinni. Nem utolsó sorban pedig a gyerek bicikli akkor lesz igazán kedvelt, ha annak szép a festése, és az aranyos mintákkal rendelkezik. Nyilván a vásárlóknak az is nagyon fontos, hogy a kiszemelt gyerek bicikli milyen árban van. Szerencsére vannak olyan online áruházak, ahol az árak akkor is alacsonyak, amikor garantált a magas minőség.

Ez pedig azt jelenti, hogy a kétkerekűt a gyermek nem fogja egyből szétverni, elrontani, hiszen az bírni fogja a strapát. Az ellenállóság, tartósság mindig is lényeges szempontnak minősül. Ezen kívül az internetes áruházakban más bringákat is be lehet szerezni. Van egy, amit egyszerűen mindenki egyből felismer. Ez nem más, mint a világszinten is ismert holland bicikli. Ennek a legfőbb jellemzője, legalábbis a régebbi, klasszikus fajtáknál, a fekete szín és a dupla csöves mélyváz volt.

Ez tulajdonképpen ennek a fajtájú kerékpárnak a védjegye. Ezen kívül, egyes modellek rendelkeztek szoknyavédővel, teljesen zárt láncvédővel, hátsó kerékzárral, azzal a kedves kis elülső csomagtartóval, első dobfékkel, agyváltóval, dinamós világítással és komfortos nyereggel. Sok holland bicikli változatnál nem hiányzik a hátsó csomagtartó mögötti lehajtandó kettős letámasztó keret sem. Aki az utcán olyan kétkerekűt pillant meg, amelyiknél a fenti felsorolásból semmi sem hiányzik, akkor biztos, hogy egy klasszikus hollanddal van dolga. Nyilvánvalóan itt is, mint sok más biciklinél, a járművek változásokon mentek át, modernizálódtak. Manapság már a konzervatív fekete mellett, merészebb színekben is kapható a holland bicikli.