Hogyan szedhető a kreatin monohidrát?

Kreatin monohidrát

Kreatin monohidrát

Bizony nem könnyű minden egyes napon lemenni az edzőterembe, ezért mindig jól jön egy kis támogatás. A kreatin monohidrát fokozza az ATP nevű anyag termelődését, aminek köszönhetően egyszerűbb lesz az izommunka.

Azonban oda kell figyelni a szedés során a mennyiségre, mert csak így érhető el a megfelelő hatás. A Nutrition Trade oldala szerint legalább napi három grammnyi kreatin monohidrát kell a látható eredmény eléréséhez.

Ha meg szeretné állapítani, hogy Önnek pontosan mekkora dózisra lenne szüksége, akkor ossza el a kilogrammban mért tömegét hárommal, és ezt a mennyiséget vegye be grammban az első hét során! Lehetőleg ne vegyen be egyszerre 10 grammnyi kreatin monohidrátnál többet, hanem ossza el az adagot!

Azt ezt követő időszakban a korábbi adag felét kell elfogyasztania. Az a legjobb, ha a kreatin monohidrát szedése éhgyomorra történik. Sokan teszik fel azt a kérdést a Nutrition Trade oldalán, hogy a mozgás előtt vagy után javasolt a szedés? A szakértők szerint jobb, ha inkább az edzést követően veszi be a készítményt, és utána iszik egy pohár vizet.