A hideg levegős ventilátor esztétikus megjelenése

Párátlanító készülék

Káros lehet az egészségre és anyagi kárt is okozhat a magas páratartalom az otthonunkban. A levegőben található nedvességet egy idő után elkezdik felszívni a fából készült bútorok, amik ettől lassan tönkremehetnek. A páratartalom csökkentése többé nem lehetetlen és ha szeretnénk megfelelő környezetet teremteni az egész család részére, akkor érdemes egy páramentesítőt mihamarabb beszerezni. A penész újfent nem lesz túl szívesen látott vendég a lakás egyetlen szegletében sem. Pedig nagyon gyorsan képes táptalajt találni magának a nedves környezetben.

Azon kívül, hogy nagyon csúnya látvány, még egészségtelen is, mivel komoly betegségeket okozhatnak a spórák, amiket nap mint nap belélegzünk. Különösen veszélyes lehet terhesség alatt és kisgyerekek esetében, de egy életerős felnőttnél is problémákat okozhatnak. A páratartalom csökkentése pillanatok alatt kivitelezhető, ám ekkor szükségünk lesz egy olyan készülékre, amely megfelelő hatásfokkal dolgozik az adott helyiségben.

Nem mindegy, hogy mekkora területen van szükség a páratartalom csökkentésére, mert eszerint kell kiválasztanunk a páramentesítőnket. Nyáron azonban viszonylag ritkán akad gondunk a párával, annál inkább a nagy meleg okozhat kellemetlenségeket. Ha egy kis felfrissülésre vágyunk, de zavar a klíma, akkor a hideg levegős ventilátor fog kellemes perceket okozni. Sokkal gazdaságosabb, mint egész nap a légkondit használni, ráadásul kifejezetten hatékony, ugyanis könnyedén magunkkal vihetjük abba a helyiségbe, ahol éppen szükségünk van a hideg levegős ventilátorra.

A levegoguru.hu weboldalon megtekinthetjük a különféle modelleket, amik még véletlenül sem hasonlítanak a hagyományos és otromba állóventilátorokra, amik nagy zajt csapnak, zörögnek, fogyasztanak is rendesen, ráadásul elég egy rossz mozdulat és már fel is borultak. Ilyenkor általában elhajlott a talpazatuk, amit rendszerint ragasztószalaggal próbáltunk helyrehozni. A hideg levegős ventilátor ezzel szemben, csendes és esztétikus, dizájnerek által tervezett külsővel készült.