Gyors és megbízható a Samsung telefon

Hasznos találmány a Samsung telefon

Hasznos találmány a Samsung telefon

A Samsung több évtizede már igen ismert és kedvelt cégnek bizonyul, ami nem csak a telefonokat tekintve ér el sikereket, hanem a televíziókat, táblagépeket, mosógépeket, okosórákat és egyéb elektromos eszközöket illetően is. A nagy áttörését a Samsung telefon jelentette a mobilokat tekintve. 2001-ben jelent meg a máig sokak által ismert, úgynevezett kavics formájú SGH-T100 modell, ami akkor roppant népszerű volt a gyorsasága, sokoldalúsága és tartós jellege miatt. Természetesen, ez a készülék még nem volt okos a mai értelemben, de rengeteg mindenre lehetett alkalmazni.

A Samsung telefon megjelenésére, amiről elmondható az okos, intelligens jelleg, 2009-ig kellett várni. Tudni kell, és ebben a szakértők is egyetértenek, hogy az okostelefonok elődjének az Apple által gyártott iPod hordozható médialejátszót tekintik. Ennek köszönhetően és a későbbi iPhone révén a multimédiás zenék és mozgóképek lejátszása helyett már a hangsúly a gondmentes telefonozásra került, ahol még az internetes kapcsolat és a weboldalak rendszerek böngészése is mindennapossá vált.

A Samsung telefonok megjelenésével a mobilpiac teljesen átrendeződött, hiszen az addigi domináns pozícióban lévő Nokia egyre inkább csúszott visszafele a ranglistán, és manapság már ez abszolút nem tekinthető piacvezetőnek. Az iPhone kinálta megoldások és úttörő operációs rendszer egy tökéletes megoldást kínált, amire a világ többi része hosszú ideig próbált ellenválaszt adni. A sikerhez, természetesen, szükség volt az ideális szoftverre, ami fel tudta venni a versenyt az iOS operációs rendszerrel.

Fontos tudni, hogy például az Apple által kínált, saját tervezésű iOS zárt rendszerű vezérlőszoftvert jelent, addig ezzel szemben az Android nyílt forráskódú Linux alapú megoldást kínál. A szoftvert magát még 11 éve birtokolja a Google, aminek köszönhetően ez a vállalkozás megfelelő ingyenes alternatívát tudott biztosítani a mobilgyártóknak. Manapság a Samsung telefonok erre alapoznak, garantálva a hihetetlen gyorsaságot és hatékonyságot.