Fontos szempontok a gyerekcipő vásárlásánál

Gyerekcipő

Gyerekcipő

Talán már Ön is elgondolkodott azon, mire kellene odafigyelnie, amikor lábbelit vásárol a gyermekének. Annyit elárulunk, hogy több szempontot is mérlegelnie kell a rendelés leadása előtt. Fontos, hogy a gyerekcipő kopásálló anyagból legyen, különben hamarosan foltok fognak rajta keletkezni.

Szóba kell hoznunk a rugalmas sarok lényeges szerepét is, mert így a csemetéje sokkal könnyebben tud majd mozogni. A gyerekcipő mérete is rengeteget számít, mert ebben az életkorban igazán gyors a növekedés.

Azt tanácsoljuk, hogy lehetőleg egy tépőzáras vagy cipzáras modellt válasszon, hiszen így sokkal könnyebb lesz az öltöztetés. Lényeges, hogy a talprész puha és kényelmes legyen, mert a lurkók rengeteget mozognak.

Nagy előnyt jelent, ha a gyerekcipő sarka kissé meg van emelve, mert ez hozzájárul a helyes tartás kialakulásához. Természetesen, számít a külső is, mert minden kicsi szereti az ötletes mintákat és a szép árnyalatokat. Azonban ügyeljen arra, hogy lehetőleg olyan színt válasszon, amelyik illik a gyermeke neméhez, mert így elkerülheti a kellemetlen vitákat.