Ez az Ayres terápia lényege

Ayres terápia

Ayres terápia

Kommunikációs, viselkedési és iskolai beilleszkedési problémákra egyre többen ajánlják az Ayres terápiát. De mi is ez valójában? Pontosan miben és miként segíthet? A válaszok megtalálásához vegyünk alapul egy hozzáértők által üzemeltetett honlapot, amelyen a módszer bemutatásán, a saját szolgáltatásaikról is szó esik.

A budaimozgasfejlesztes.hu weboldal szerint az Ayres terápia lényege: mozgással történő idegrendszeri érlelés, fejlesztés, és felzárkóztatás. Vagyis, hogy olyan ingerek érjék a testet, ami által az addigiaknál érettebb, integráltabb mozgásos válaszok jelentkeznek majd. Ehhez speciális eszközöket használnak, otthon már csak ezért sem gyakorolható ez mozgásforma, de egyébként is alapos állapotfelmérést és konzultáció szükséges a foglalkozás megkezdése előtt.

Ugyanis a szakértőknek fontos információt hordoz az alapállapot, hogy miből kell elindulni, milyen területeken kell dolgozni és melyek azok, amelyek kevésbé problémásak. Illetve egy felméréssel összekötött megbeszélésen arra is fény derülhet, ha valójában egészen máshonnan ered a probléma és/vagy valami más módszer többet, hatékonyabban tudna segíteni.

Tehát ezt a lépést semmiképpen sem szabad kihagyni az Ayres terápia előtt. Amennyiben indokoltnak látják, hogy a gyerek járjon a foglalkozásokra, akkor szóban is fel fogják hívni a figyelmet arra, hogy ez segíthet a nagyobb mozgások koordináltabbá tételében, a grafizmus és a finommotorika fejlődésében, a figyelem tartósságának meghosszabbításában, a koncentrációban, valamint a nyelvi, az emocionális és az írásképesség javításában is.

Továbbá enyhülhetnek a tanulási és magatartási problémák, megnőhet a kicsi önbizalma, kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lehet, tehát az Ayres terápiával jelentős változások érhetőek el. Keresse fel Ön is a budaimozgasfejlesztes.hu csapatát, ha úgy érzi, hogy segíteni tudnának a gyermekének. Amennyiben ezt ők is megerősítik, hogy ez lenne az út a fejlődés felé, akkor meglátja, hogy viszonylag hamar jól észlelhető lesz a javulás nagyon sok téren!