Elektromos C-Zero a városi sofőröknek

Az elektromos C-Zero

A Citroëen már eddig is számos remek járgánnyal örvendeztette meg a márka rajongóit, de az elektromos modellekkel egy újabb ügyfélkört is megcéloztak. Az elektromos C-Zero azon sofőröknek készült, akik csak a városban szoktak furikázni és jellemzően kevés kilométert tesznek meg naponta.

Ezen külsőre kicsinek tűnő, de belül tágas autó 130 kilométeres hatótávolsággal bír és mindössze 6 óra alatt teljesen feltölthető egy 220V csatlakozó révén. Sőt, ha nagyon sürgősen szükség lenne az elektromos C-Zero szolgáltatásaira, akkor 400 V-os csatlakozóval fél óra alatt 80 százalékig feltölthetőek az akkumulátorok.

Ettől a megoldástól sem kell tartani, mert a részleges töltés nem károsítja az áramforrások élettartamát, így ha szükséges, nyugodtan ki lehet használni az opciót. Az elektromos C-Zero 47 kW-os, 64 LE-s állandó mágneses szinkronmotort kapott, aminek köszönhetően 15 másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet. Ez város kívül pont tökéletes, tehát érdemes lehet megfontolni egy ilyen kis járgány beszerzését.