Egyes ékszerboltokban a brossok is nagy szerepet kapnak

Önnek is jár egy ilyen kifinomult ékszer!

Önnek is jár egy ilyen kifinomult ékszer!

Nem a ruha teszi az embert – tartja a régi közmondás, aminek van igazságtartalma. Azonban az vitathatatlan, hogy az öltözködés rengeteget elárul egy emberről. Már az egyszerű bross is sokat elmond egy hölgyről. Több célra is felhasználható ez a kifinomult ékszer. Tulajdonképpen a férfiak nyakkendőtűjének a női megfelelőjéről van szó, amit főleg vállkendő összetűzésére használtak és használnak ma is, annyi különbséggel, hogy manapság már nem csupán egyetlen szerepe lehet. Feltűzhető önmagában a ruhára, sőt, kalapra is.

Legfőbb célja a hölgyek díszítése, amit kétségtelenül be is tölt. Viselése mindenképpen arról árulkodik, hogy valakinek kiváló és egyben rendkívül kifinomult az ízlése. Természetesen a brossnak a díszítés mellett, más fontos szerepe is volt. Minden esetben azt jelezte, hogy aki viseli annak nemesi rangja van, esetleg magas társadalmi szerepet tölt be, vagy éppenséggel sokat tett a társadalomért. Ez napjainkban is így van. Ha valaki részt vesz egy olyan bálon, ahol magas társadalmi pozíciót betöltő személyek vannak jelen, akkor megfigyelhető, hogy ott szinte mindenkinek van valamilyen kitűzője. A titka főleg abban rejlik, hogy egy ilyen kitűző képes az egyszerű blúzt vagy blézert is elegánssá változtatni. Tehát egy jól kiválasztott bross az egész megjelenését vagy stílusát is megváltoztathatja egy hölgynek. A Schmuck ékszerszalon kínálatában levő kitűzők mindegyike aranyból készült, így akár egy nagyon értékes ajándékként is megvásárolható.

Kialakításuk olyan, hogy könnyen feltűzhető vagy felcsíptethető, aminek következtében nemcsak egy ruhadarabon viselhető, hanem arra fogható fel, amit éppen aznap este felvesz. Mindezekből látható, hogy egy igencsak praktikus ékszerről van szó, ami a kicsi mérete ellenére, kifinomult stílust és eleganciát kölcsönöz a viselőjének. Az említett ékszerszalonban klasszikus és modern brossok közül válogathat, így biztosan megtalálja majd azt, ami leginkább illik majd a stílusához, korához, ruhájához, illetve ahhoz az alkalomhoz, amire éppen készül.