A biztonsági fólia széleskörűen használható

Biztonsági fólia

Már egészen kisgyermekkorban megtanulják az emberek, hogy a törött üvegfelület nagyon veszélyes, hiszen a darabok szélei élesek és könnyedén sérülést okozhatnak, még akkor is, ha óvatosan próbálják felvenni a földről azt. Ezen okból lett a biztonsági fólia is feltalálva és széles körben alkalmazva, hogy az üveglapokat megvédje attól, hogy egy törés alkalmával azonnal szétessenek.

Ezt úgy valósítja meg, hogy egy plusz felületet ad az üvegnek és ha azt nagyobb behatás éri, akkor az üveglap eltörik ugyan, de a biztonsági fólia nem engedi szétesni a darabokat. Hová lehet ezt a fajta fóliát felhasználni? Olyan tükrökre is fel lehet rakni, amelyet a gyerek elérhet, összetörhet, valamit az edzőtermek hatalmas üvegfelületeit is érdemes bevonni vele.

A biztonsági fólia továbbá nagyon hasznos lehet olyan ablakokra is, amelyeket akár kívülről is elérhetnek az illetéktelenek. Így, amikor valki betörni készül és az ablaküvegre csap, akkor az nem esik szét azonnal, ezért sokkal több időbe és energiába kerül neki bejutni, ami el is tántoríthatja a céljától.