Bármikor felbontható egy üveg pezsgő

Pezsgő

Minden évben van jó néhány alkalom, amit érdemes méltó módon megünnepelni. Ha igazán megnézzük, akkor még csak különleges eseménynek sem kell történnie ahhoz, hogy a hűtőből kivéve egy pezsgő fel legyen bontva. Elég csak mi magunk kikiáltanunk az adott napot valamiért méltónak arra, hogy kicsit felszabadult hangulatban italozzunk. Az ünnepléssel már sok évtizede, ha nem százada összefüggésben van a buborékos csoda

Annyiféle pezsgő létezik manapság, hogy nem egyszerű eldönteni melyiket válasszuk. Rengeteg íz-világ létezik, ezért minden bizonnyal megtalálja mindenki a számára leginkább kedvezőt. Az alkoholtartalom általában 12 %, ami nem túl erős, így akár több pohárral is elkortyolhatunk, mielőtt éreznénk a hatását, de ha bőségesen fogyasztunk mellé valamilyen ételt, akkor még egy üveggel sem árt meg.

Ha már pezsgő, akkor adjunk bátran a minőségre és a hazai ízekre! Kis országunkban vannak olyan termőterületek, ahol kivételes szőlők születnek, amiből aztán utolérhetetlen italokat készítenek. Járjunk részletesen utána a magyar pezsgő történelmének és kóstoljuk meg mindet!