Az inzulinrezisztencia tünetei nőknél jelentkeznek általában

Inzulinrezisztencia tünetei nőknél

Általában akkor következik be, ha a szervezet a megtermelt inzulint nem tudja megfelelően felhasználni. Nagyon sok következménye lehet, de alapvetően a cukor-anyagcsere betegsége. Az inzulinrezisztencia tünetei nőknél eléggé változatosnak mondható. Idesorolható a fáradékonyság, a száraz bőr, a meddőség, a hirtelen súlygyarapodás, de a hajhullás is.

Elég sok esetben nincs semmilyen ismertetőjele. A probléma cukorterheléses laborvizsgálattal mutatható ki, amely után a kezelési módszert kell meghatározni. Az inzulinrezisztencia tünetei nőknél sokkal gyakrabban jelentkeznek, mint a férfiaknál. Az életmódon is változtatni kell, ebbe az étkezés is beletartozik. Kerülni kell a cukros, a fehér liszttel készült ételeket.

Napi 4-5-szöri étkezést kell bevezetni a napirendbe és fontos, hogy vitaminokban gazdag legyen. Az inzulinrezisztencia tünetei nőknél az említett intézkedésekkel remek gyógyulási esélyeket mutatnak, ami a betegek 70-80 %-át érinti. Ez egy elég hosszú folyamat, mivel 1 évig is eltarthat a megfelelő óvintézkedésekkel. A PCOS tünetei több módon mutatkozhatnak meg, ilyenkor hajhullás, hiperandrogenizmus, akneképződés, menstruációs zavar alakulhat ki.

Ez egy összetett hormonális betegség, aminél apró ciszták keletkeznek, a hormonális egyensúly pedig teljesen felborul. Előfordulása rendkívül gyakori, 6-8 %-ra tehető. A PCOS tünetei leggyakrabban a menstruációs zavarban mutatkozik meg, mivel annál a hölgynél, akinél megjelenik, egyáltalán nincs havi ciklus. A hiperandrogenizmus egy férfi nemi hormon, ami ennél a problémánál jelentkezhet, ez pedig szőrösödést, hajhullást és akneképződést okozhat.

A kezelési módszert csak a kivizsgálás után tudják meghatározni. Ha súlyos eredményeket kap, akkor műtéti beavatkozásra lesz szükség, amit speciális laparoszkópos technikával végeznek. Ezt az eljárást nagyon ritkán szokták alkalmazni. A PCOS tünetei, ha nincsenek időben orvosolva, akkor meddőséget is eredményezhetnek és súlyos károsodást szenvedhet a problémával küzdő hölgy.